Compartiment prevenire a infectiilor asociate asistentei medicale
Medici :
Nr. Crt. Nume si prenume Grad Specialitate Info
1 dr. Grigore Carmen Medic primar Epidemiologie
          În cadrul actiunilor de supraveghere si control a Infectiilor Nozocomiale în   S.M.U. Constanta, se executa permanent actiuni de control a starii igienico – sanitare în toate sectiile si compartimentele spitalului precum si în sectorul de hranire colectiva (depozit alimente, bucatarie si oficii de alimente).

Starea igienico-sanitara este testata prin recoltarea de probe de sanitatie si sterilitati; se pune accent pe verificarea starii igienico-sanitare în spatiile restrictionate, cu acces doar pentru personalul autorizat: sali de operatie, sali de pansamente, rezerve A.T.I., etc. de unde se recolteaza si probe de aeromicroflora.

Se verifica activitatea personalului de la statia de sterilizare a spitalului, privind    modul de respectare a procedurilor de sterilizare a instrumentarului, dispozitivelor medicale si a    materialelor sanitare.

Se verifica sterilitatea unor materiale de unica folosinta, prin testarea unor esantioane   din materialele achizitionate de spital.

De asemenea, lunar, în colaborare cu farmacia spitalului se analizeaza consumul de   antibiotice pe sectii si compartimente clinice.

În cursul anului 2018 nu s-au raportat Infectii nosocomiale, accidente cu expunere la produse biologice si nici cazuri de toxiinfectie alimentara.