Primire Urgențe, tel.: 0241 511 564; 0785 250 239

Compartimentul de Primire Urgențe  realizează primirea, triajul și managementul urgențelor în sistem integrat cu secțiile spitalului.
Medici :
Nr. Crt. Nume si prenume Grad Specialitate Info
1 Col. dr. Boca Nicolae Cătălin Medic primar Medicina de urgență Șef compartiment
2 Cpt. dr. Dușa Raluca Medic primar Medicina de urgență  
3 Dr. Ivănescu Loredana-Elena Medic specialist Medicina de urgență  
4 Dr. Neagu Loredana-Georgiana Medic primar Medicina de urgență  

Structura C.P.U. :

               Începând cu luna ianuarie 2019, Compartimentul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Militar de Urgență Constanța funcționează în noua locație, în cadrul unui grup modular de containere, capabil să asigure un spațiu optim tratării urgențelor medicale, în conformitate cu legislația în vigoare.

În CPU se acordă asistență medicală de urgență tuturor pacienților care se prezintă la nivelul CPU conform Legii nr. 95/2006 și respectiv OMS nr. 1706/2007 privind conducerea și organizarea unităților și compartimentelor de primire a urgențelor astfel: cadrelor active și personalului civil contractual ale: Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului de Protecție și Pază, Ministerului Justiției, Serviciului Român de Informații, cadrelor militare în rezervă și în retragere, membrilor de familie a categoriilor mai sus amintite, veteranilor de razboi și urmașii acestora, demnitarilor, conform Hotarârii CSAT nr. 166/2006 si, respectiv, nr. 5/2009, oricărui pacient asigurat/ neasigurat, în conformitate cu legislatia în vigoare, civil și militar (Ordinul ministrului apărării naționale nr. M 110/2009) etc.

Organizare:  spațiu pentru triajul inițial, spațiu pentru primirea si înregistrarea pacienților, camera de resuscitare (2 posturi), spațiul pentru evaluare si tratament imediat (4 posturi), spațiul pentru evaluarea si tratamentul urgențelor minore care nu necesită monitorizare (3 posturi), sala de tratamente – mici interventii chirurgicale, gipsare, spatiul de prelucrări sanitare/deparazitare, spații administrative.

Dotari: linie de oxigen medical cu rampe Oki, tărgi și mobilier medical Malvestio, monitoare semne vitale (Mindray), aparat ventilație mecanică și defribilator transport (Medumat Standard/Easy CPR, Meducore), defibrilator (Gima), seringi automate și pompe volumetrice(sisteme Fresenius Link+, TIVA Agilia,Volumat Agilia), ecograf multifuncțional GE Logiq P7, electrocardiografe (Mortara, Cardio M plus), analizor biomarkeri Mitsubishi Pathfast (Troponina I hs, D-Dimeri, NT-ProBNP, Presepsin), glucometre.