SECTII SI COMPARTIMENTE
PRIMIRE URGENTE (C.P.U.)
LABORATOARE
SPIAAM
EXPERTIZA MEDICO-MILITARA
FARMACIE
AMBULATORIU INTEGRAT
ACHIZITII PUBLICE
BIROURI SI COMPARTIMENTE
MANAGEMENTUL CALITATII
INFORMATII PUBLICE
INFORMATII UTILE
Internarile pentru cazurile de urgenta se fac prin Compartimentul de Primire Urgente (C.P.U.)
.

Copyright 2019 M.m.p. © Compartimentul de Informatica al S.M.U. Constanta
Asociatia non-profit EUXINMED
Home
Prezentare
Conducere
Informatii pacienti
Legaturi utile
Contact
Legislatie
Anunturi
Sugestii/Reclamatii
Program policlinica
Lista garzilor
Medici :
Nr. Crt. Nume si prenume Grad Specialitate Info
1 Dr. Rogojinoiu-Sandu Ovidiu Medic specialist Oncologie Medicala Sef compartiment  Oncologia este domeniul stiintei medicale care se ocupa de studierea etiologiei, patogenezei, diagnosticului, clinicii, tratamentului, abilitarii si profilaxiei cancerului, la baza careia stau metodele chirurgicale, radiologice si medicamentoase de tratament, efectuand Ón acelasi timp elaborarea si perfectionarea lor.
    
Sectia de Oncologie, din cadrul Spitalului Militar "Al Gafencu" Constanta, are mai multe obiecte de activitate: diagnosticul, tratamentul (chimioterapie, radioterapie, chirurgie), urmarirea pacientilor dupa incheierea tratamentului de specialitate, managementul reactiilor adverse la tratament, screening-ul pentru anumite localizari de cancer, tratamentul durerii pentru pacientii la care tratamentele de specialitate nu mai sunt oportune, aspectele etice ale abordarilor pacientilor cu cancer si screening-ul in bolile maligne.     
Dovedirea histologica a malignitatii trebuie obtinuta inainte de stadializare si terapie. Extensia bolii este importanta pentru planificarea tipului de terapie: chirurgie, radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie sau o combinatie a acestora. Chimioterapia adjuvanta este un tratament destinat eradicarii micrometastazelor, prevenirii bolii clinice metastatice si imbunatatirii supravietuirii.
    
Servicii:
Recoltarea de analize medicale uzuale obligatorii inaintea inceperii tratamentului citostatic, gratuit(hemograma, uree, creatinina, glicemie, GOT, GPT, examen sumar urina).
Ecografii abdominala si pelvina, mamara, tiroidiana, testiculara.
Tratamentul citostatic perfuzabil sau injectabil intravenos la pacientii cu cancer ce necesita acest tip de tratament. (Prin Programul National de Oncologie).
Tratament simptomatic sau de sustinere perfuzabil si injectabil la pacientii cu diferite complicatii secudare tratamentului citostatic sau evolutiei bolii.
Montarea de cater in vena subclaviculara sau jugulara +/- camera la pacientii care necesita tratament intensiv sau venele periferice sunt neabordabile.
Laboratorul de analize efectueaza urmatoarele analize :
a. Oncologie : CA125, ACE, CA 15-3, AFP, CA 19-9, PSA, beta hCG, Thiroglobulina
b. Imunologie : Imunoglobulina IgM, Ig G, IgA, IgE, Proteina c reactiva(PCR), Factor reumatoid(FR).
c. Anemie : sideremie, feritina serica, transferina, capacitatea de legare a fierului, punctie osteomedulara, electroforeza de hemoglobina.
d. Coagulare : TP, APTT, Fibrinogen, TT, INR, DDimeri.
e. Biochimie: uree, creatinina, glicemie, bilirubina directa/indirecta, GOT, GPT, fosfataza alcalina, LDH, GGT, sodiu, potasiu, calcemie, magneziu, fosfor, examen sumar de urina , proteine totale, acid uric, cholesterol, triglyceride.
f. Altele: VSH, Electroforeza de proteine
ONCOLOGIE
Galerie foto:
1 / 3
1
2 / 3
2
3 / 3
3